Tinerii artiști inspirați de știință pot expune lucrările lor la întâlnirea anulă a AAAS

Proiecte, astronomie, evenimente No Comments

Copiii sunt invitați să participe la întâlnirea anuală al Asociației Americane pentru Dezvoltarea Științei (American Association for the Advancement of Science- AAAS), una dintre cele mai mari conferințe științifice din lume. Ei pot participa la o gamă variată de activități, de la educație până la artă.

Pe parcursul evenimentului Family Science Days, ce va avea loc pe 18 și 19 februarie 2012, copiii se vor întâlni cu oameni de știință, își vor lansa propriile lor rachete, vor învăța despre planetele extrasolare, dar și despre multe alte lucruri noi.

În plus, Institutul de Astrofizică NRC-Herzberg și Asociația Canadiană a Centrelor Științifice, în colaborare cu Science.gc.ca (site-ul guvernului canadian pentru știință și tehnologie) vor organiza Expoziția Națională de Artă și Știință. Pentru acestă expoziție, copiii din întreaga lume sunt rugați să ilustreze prin desene ce însemnă știința pentru ei, iar lucrările vor fi expuse într-o galerie virtuală.

Gala de deschidere a galeriei virtuale va avea loc în timpul întalnirii anuale a AAAS, iar din audiență vor face parte unii dintre cei mai cunoscuți oameni de știință la nivel mondial.

Data limită de depunere a lucrărilor este 1 februarie 2012, deci participanții trebuie să-și pună creativitatea la treabă. Pentru inspirație puteți viziona filmul de mai jos, ce conține unele dintre cele mai strălucite lucrări prezentate la expozițiile din anii precedenți.

Caravana Cunoaşterii

Proiecte No Comments


In Societatea Cunoasterii cercetarea si dezvoltarea sunt centrale. Standardele ocupationale introduc anual profesii de avangarda. Pentru a face fata pietei muncii, tinerii trebuie sa fie capabili sa se adapteze la provocarile tehnico-stiintifice. De aceea o intelegere si invatare timpurie a lumii in care traiesc este un atuu. ”Caravana cunoasterii” doreste sa accesibilizeze informatii din lumea reala si sa ofere idei de autoprogres prin creativitate, business, productia de bunuri

Caravana este conceputa să functioneze 2 zile în 4 Centre: Moinesti, Simleul Silvaniei, Dragasani, Focsani.

Caravana este structurata în 8 standuri interactive de informare, unde copiii pot experimenta, intreba si tine ulterior legatura cu coordonatorii – standurile sunt: CHIMAGIE (chimie), IMPOSIBILUL…POSIBIL (fizica), NESFARSITUL REAL (geografie), ECHIPA INTERIOARA (medicina), LABORATORUL de CREATIE (psihologie) TU in TOP! (business), CLUBUL MASCOTELOR (tehnologia materialelor), DE ce NU?! (arta)

In fiecare centru Caravana va organiza Workshop-ul ”Determina-ti singur viitorul!”. Acesta va aborda subiecte ca: planul de cariera, armonizarea planului de cariera cu planul vietii personale, cum ne alegem o facultate, cum ne alegem o profesie, cum putem sa beneficiem de reconversie profesionala, cum puteam sa fim compatibili cu posturile din strainatate, anteprenoriatul, standarde ocupationale, tendintele viitorului cercetarea – dezvoltare.

Matarial preluat de pe siteul Ţara lui Andrei, unde acest proiect era promovat de Asociaţia Tânărul Petrolist, organizatorul ei.