CONIL FEST – Festivalul Integrării, ediția a VII-a

Diverse, evenimente No Comments

Peste 35 de instituții – școli și grădinițe private sau de stat, cluburi pentru copii, centre de plasament ș.a. – s-au înscris deja cu participanți la spectacolele CONIL FEST 2013 – Festivalul Integrării, ediția a VII –a,  din 1 și 2 iunie (Opera Comică pentru Copii – Teatrul Giulești).

Astfel, mai bine de 1200 de copii și adolescenți talentati sunt așteptați să încânte audiența cu momente artistice deosebite, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Copilului, organizat de Asociația CONIL.

Cum în foaierul teatrului va avea loc, în aceeași perioadă, și târgul de oferte educaționale KID’s SUMMER FAIR 2013 – ediția a III-a, este așteptată o afluență mare de public – peste 2000 de persoane atrase de spectacolele din festival sau vizitatori la standurile târgului.

Interpretare muzicală, dansuri moderne, contemporane sau populare, balet, teatru sau demonstrații de gimnastică aerobică și de arte marțiale – compun programul bogat de anul acesta al festivalului.

Din spectacol nu vor lipsi, desigur, copiii talentați cu nevoi educaționale speciale: CONIL FEST 2013 – Festivalul Integrării îți propune încă o dată să sprijine cât mai mulți copii cu talente deosebite, în formarea lor artistică, pe drumul spre integrarea socială în rândul copiilor tipici și în învățământul de masă.
Copiii vor avea ocazia să se distreze și la atelierele recreative și distractive – Fun Science, animație pentru copii, spectacolele de teatru, face painting – sau la tombola cu premii din foaierul Teatrului Giulești, acolo unde va fi organizat KID’s SUMMER FAIR 2013 – ediția a III-a.

Evenimentul va aduce cu sine numeroși invitați surpriză, și se adresează tuturor ofertanților de produse și servicii pentru copii și adolescenți între 3 și 18 ani.

CONIL Fest 2013 – Festivalul Integrării, ediția a VII –a, consacrat deja ca un festival al grădinițelor, școlilor și cluburilor pentru copii, este organizat anul acesta în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii și ISMB – Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Asociației Conil.

Tinerii artiști inspirați de știință pot expune lucrările lor la întâlnirea anulă a AAAS

Proiecte, astronomie, evenimente No Comments

Copiii sunt invitați să participe la întâlnirea anuală al Asociației Americane pentru Dezvoltarea Științei (American Association for the Advancement of Science- AAAS), una dintre cele mai mari conferințe științifice din lume. Ei pot participa la o gamă variată de activități, de la educație până la artă.

Pe parcursul evenimentului Family Science Days, ce va avea loc pe 18 și 19 februarie 2012, copiii se vor întâlni cu oameni de știință, își vor lansa propriile lor rachete, vor învăța despre planetele extrasolare, dar și despre multe alte lucruri noi.

În plus, Institutul de Astrofizică NRC-Herzberg și Asociația Canadiană a Centrelor Științifice, în colaborare cu Science.gc.ca (site-ul guvernului canadian pentru știință și tehnologie) vor organiza Expoziția Națională de Artă și Știință. Pentru acestă expoziție, copiii din întreaga lume sunt rugați să ilustreze prin desene ce însemnă știința pentru ei, iar lucrările vor fi expuse într-o galerie virtuală.

Gala de deschidere a galeriei virtuale va avea loc în timpul întalnirii anuale a AAAS, iar din audiență vor face parte unii dintre cei mai cunoscuți oameni de știință la nivel mondial.

Data limită de depunere a lucrărilor este 1 februarie 2012, deci participanții trebuie să-și pună creativitatea la treabă. Pentru inspirație puteți viziona filmul de mai jos, ce conține unele dintre cele mai strălucite lucrări prezentate la expozițiile din anii precedenți.

Astronomia 2010

astronomie, evenimente No Comments

Astronomia 2010

Tabăra tematică de astronomie, fotografie și orientare turistică

Centrul de vacanță Vânătorul,
Parcul Natural al Munților Bucegi
12-18 iulie 2010

Societatea Astronomică Română de Meteori în colaborare cu Direcția pentru Tineret a Județului Dâmbovița organizează ediția a 2-a a taberei tematice pentru tineret ASTRONOMIA 2010, având ca temă centrală astronomia și fotografia.
Acțiunea se va desfășura la Centrul de Vacanță Vânătorul din județul Dâmbovița în perioada 12-18 iulie. În programul taberei sunt incluse activități specifice de educație prin astronomie și fotografie:

  • Inițiere în astronomie, orientarea pe boltă, folosirea hărții cerești, identificarea constelațiilor, a stelelor și a planetelor, meteori, galaxii, nebuloase, roiuri de stele, mișcarea bolții, mișcarea aparentă și fazele Lunii, anotimpurile, folosirea binoclului și a instrumentelor astronomice, observații astronomice cu ochiul liber și prin telescop;
  • Aplicații practice ale astronomiei, aflarea punctelor cardinale, orientarea în teren pe timp de zi și de noapte;
  • Inițiere în fotografie, fotografia în natură și astrofotografia, expoziție de fotografie astronomică;
  • Proiecții de imagini și filme, program de planetariu, observarea Lunii (cratere și munți), a Soarelui, a planetelor și a altor corpuri cerești prin lunete și telescoape performante;

Fiecare participant va avea acces la instrumente, aparatură și materiale educaționale specifice. Activitățile vor fi susținute de specialiști și voluntari, membri ai Societății Astronomice Române de Meteori.
În program figurează și activități turistice (drumeție și educație montană, vizitarea unor peșteri) desfășurate în colaborare cu membri și specialiști ai Asociației Ecologice Floare de Colț și ai Asociației de Turism Chindia.
Participarea este deschisă grupelor de vârstă 10-14 și 15-20 de ani. Pot participa și tineri cu vârsta peste 20 de ani, profesori și părinți, pentru aceștia urmând a fi completat programul cu activități speciale.
Perioada: 12-18 iulie 2010
Costuri: 435 lei/persoană în care sunt asigurate:

  • 6 nopți de cazare și masa (3 mese/zi);
  • Transportul de la Târgoviște la Vânătorul și retur cu autocar modern;
  • Program complet, cursuri de instruire în astronomie și fotografie susținute de specialiști, asistență pe toată perioada taberei, acces la instrumente și aparatură, aplicații practice, drumeții, foc de tabără, acces la toate facilitățile complexului (club, teren de sport, TV etc.);
  • O hartă a cerului și diploma de participare;

Se acordă o gratuitate la 10 persoane.
Programul începe luni, 12 iulie, cu masa de seară și se termină duminică, 18 iulie, cu masa de prânz. Locul de preluare pe 12 iulie, ora 15.00 și de debarcare pe 18 iulie, ora 14.00 este în Târgoviște, în fața Stadionului Municipal (lângă Muzeul de Istorie/Curtea Domnească-Turnul Chindia).

Înscriere

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere se va achita suma integral sau un avans minim de 250lei/persoană, urmând ca restul să fie achitat cu minimum două săptămâni înainte.

Trimiteți următoarele date:

Nume și prenume
Adresa de domiciliu
Data nașterii
Nr. telefon și e-mail

Contact:
Valentin Grigore – președinte SARM
Telefon: 0722829034
e-mail: sarm.ro@gmail.com, vali.grigore@gmail.com

Sursa:www.sarm.ro

Invitație la Observator

UNAWE, evenimente No Comments

UNAWE în România vă invită la Observatorul Astronomic din București

Sâmbătă, 17 aprilie 2010, începând cu orele 19, copiii sunt așteptați pe terasa Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Bucureşti (Bd. Lascar Catargiu, nr. 21, sect. 1) pentru o oră de observații astronomice prin telescop. Copiii vor privi Luna și vor primi explicații interesante de la specialiștii Observatorului. Intrarea în Observator se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de 5 lei, iar pentru categoriile care beneficiază de reduceri (elevi, studenti, pensionari) biletul redus costă 3 lei.

Vă rugăm să confirmați participarea la contact@unawe.ro până cel târziu vineri 16 Aprilie, ora 17.

Notă: Dacă plouă evenimentul nu se va ține.