CONIL FEST – Festivalul Integrării, ediția a VII-a

Diverse, evenimente No Comments

Peste 35 de instituții – școli și grădinițe private sau de stat, cluburi pentru copii, centre de plasament ș.a. – s-au înscris deja cu participanți la spectacolele CONIL FEST 2013 – Festivalul Integrării, ediția a VII –a,  din 1 și 2 iunie (Opera Comică pentru Copii – Teatrul Giulești).

Astfel, mai bine de 1200 de copii și adolescenți talentati sunt așteptați să încânte audiența cu momente artistice deosebite, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Copilului, organizat de Asociația CONIL.

Cum în foaierul teatrului va avea loc, în aceeași perioadă, și târgul de oferte educaționale KID’s SUMMER FAIR 2013 – ediția a III-a, este așteptată o afluență mare de public – peste 2000 de persoane atrase de spectacolele din festival sau vizitatori la standurile târgului.

Interpretare muzicală, dansuri moderne, contemporane sau populare, balet, teatru sau demonstrații de gimnastică aerobică și de arte marțiale – compun programul bogat de anul acesta al festivalului.

Din spectacol nu vor lipsi, desigur, copiii talentați cu nevoi educaționale speciale: CONIL FEST 2013 – Festivalul Integrării îți propune încă o dată să sprijine cât mai mulți copii cu talente deosebite, în formarea lor artistică, pe drumul spre integrarea socială în rândul copiilor tipici și în învățământul de masă.
Copiii vor avea ocazia să se distreze și la atelierele recreative și distractive – Fun Science, animație pentru copii, spectacolele de teatru, face painting – sau la tombola cu premii din foaierul Teatrului Giulești, acolo unde va fi organizat KID’s SUMMER FAIR 2013 – ediția a III-a.

Evenimentul va aduce cu sine numeroși invitați surpriză, și se adresează tuturor ofertanților de produse și servicii pentru copii și adolescenți între 3 și 18 ani.

CONIL Fest 2013 – Festivalul Integrării, ediția a VII –a, consacrat deja ca un festival al grădinițelor, școlilor și cluburilor pentru copii, este organizat anul acesta în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii și ISMB – Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Asociației Conil.

Fă cunoștință cu Paxi – noua mascotă de la ESA!

Diverse, astronomie, concursuri No Comments

Mascota site-ului de educație de la ESA are acum și un nume: Paxi. Cu ceva timp în urmă, ESA a lansat un concurs, Name Our Mascot, pentru a găsi cel mai potrivit nume pentru omulețul verde din imagine. Câștigătoare a fost Sara, o fetiță de 7 ani din Spania. Felicitări, Sara! Ea ales acest nume pamântesc pentru el pentru că, spune ea, sună ca nu nume de extraterestru, si este similar cu un alt cuvânt din limba spaniolă, “Paz”, care inseamnă pace.

În concurs au intrat  peste 500 de sugestii de la copii  din întreaga lume cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Dintre cele 500 de nume juriul a selectat 10. Marele câștigător a fost ales de Luca Parmitano, un astronaut italian care va pleca în prima lui misiune către Stația Spațială Internațională în acestă lună!

În curând vei putea urmări aventurile lui Paxi pe site-ul ESA, dat și pe paginile de Facebook și Twitter.

Sursa:unawe.org