Astronomia 2010

5:21 am astronomie, evenimente

Astronomia 2010

Tabăra tematică de astronomie, fotografie și orientare turistică

Centrul de vacanță Vânătorul,
Parcul Natural al Munților Bucegi
12-18 iulie 2010

Societatea Astronomică Română de Meteori în colaborare cu Direcția pentru Tineret a Județului Dâmbovița organizează ediția a 2-a a taberei tematice pentru tineret ASTRONOMIA 2010, având ca temă centrală astronomia și fotografia.
Acțiunea se va desfășura la Centrul de Vacanță Vânătorul din județul Dâmbovița în perioada 12-18 iulie. În programul taberei sunt incluse activități specifice de educație prin astronomie și fotografie:

  • Inițiere în astronomie, orientarea pe boltă, folosirea hărții cerești, identificarea constelațiilor, a stelelor și a planetelor, meteori, galaxii, nebuloase, roiuri de stele, mișcarea bolții, mișcarea aparentă și fazele Lunii, anotimpurile, folosirea binoclului și a instrumentelor astronomice, observații astronomice cu ochiul liber și prin telescop;
  • Aplicații practice ale astronomiei, aflarea punctelor cardinale, orientarea în teren pe timp de zi și de noapte;
  • Inițiere în fotografie, fotografia în natură și astrofotografia, expoziție de fotografie astronomică;
  • Proiecții de imagini și filme, program de planetariu, observarea Lunii (cratere și munți), a Soarelui, a planetelor și a altor corpuri cerești prin lunete și telescoape performante;

Fiecare participant va avea acces la instrumente, aparatură și materiale educaționale specifice. Activitățile vor fi susținute de specialiști și voluntari, membri ai Societății Astronomice Române de Meteori.
În program figurează și activități turistice (drumeție și educație montană, vizitarea unor peșteri) desfășurate în colaborare cu membri și specialiști ai Asociației Ecologice Floare de Colț și ai Asociației de Turism Chindia.
Participarea este deschisă grupelor de vârstă 10-14 și 15-20 de ani. Pot participa și tineri cu vârsta peste 20 de ani, profesori și părinți, pentru aceștia urmând a fi completat programul cu activități speciale.
Perioada: 12-18 iulie 2010
Costuri: 435 lei/persoană în care sunt asigurate:

  • 6 nopți de cazare și masa (3 mese/zi);
  • Transportul de la Târgoviște la Vânătorul și retur cu autocar modern;
  • Program complet, cursuri de instruire în astronomie și fotografie susținute de specialiști, asistență pe toată perioada taberei, acces la instrumente și aparatură, aplicații practice, drumeții, foc de tabără, acces la toate facilitățile complexului (club, teren de sport, TV etc.);
  • O hartă a cerului și diploma de participare;

Se acordă o gratuitate la 10 persoane.
Programul începe luni, 12 iulie, cu masa de seară și se termină duminică, 18 iulie, cu masa de prânz. Locul de preluare pe 12 iulie, ora 15.00 și de debarcare pe 18 iulie, ora 14.00 este în Târgoviște, în fața Stadionului Municipal (lângă Muzeul de Istorie/Curtea Domnească-Turnul Chindia).

Înscriere

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere se va achita suma integral sau un avans minim de 250lei/persoană, urmând ca restul să fie achitat cu minimum două săptămâni înainte.

Trimiteți următoarele date:

Nume și prenume
Adresa de domiciliu
Data nașterii
Nr. telefon și e-mail

Contact:
Valentin Grigore – președinte SARM
Telefon: 0722829034
e-mail: sarm.ro@gmail.com, vali.grigore@gmail.com

Sursa:www.sarm.ro

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.