Resurse educaționale pentru copii de la SKA

10:14 pm Profesori, astronomie, notiuni de baza

Radiotelescopul Square Kilometre Array (SKA) este tema unui număr mare de resurse educaționale, dezvoltate pentru a inspira copiii și a le deschide apetitul pentru știință.

Radiotelescopul SKA este momentan în construcție, și va fi de 50 de ori mai sensibil decât toate radiotelescoapele constuite până acum. Va fi cea mai mare instalație de acest tip și este posibil să răspundă la unele dintre întrebările fundamentale actuale, și să revoluționeze știința!

Pentru a crește gradul de interes asupra obiectivelor științifice și a dezvoltării radiotelescopului SKA, dar și de a încuraja copiii să se orienteze către știință și tehnologie, SKA a dezvoltat o serie de resurse educaționale. Mai jos este un sumar al resurselor existente:

  • Peste 8 ani: Benzi desenate: Misiunea MeerKAT, carte de benzi desenate care explică cum va funcționa și care sunt beneficiile MeerKAT. MeerKAT urmează să fie cea mai avansată instalație radioastronomică pentru frecvențe medii.
  • 9-14 ani : Aventurile SKAnimals – o carte de benzi desenate care prezintă SKA, aratând cum va arata telescopul, ce va face și care sunt beneficiile lui.
  • 12- 16 ani: Fereastra către Univers –  resursă educațională formată din 21 de lecții grupate in trei secțiuni. Printre altele, prezintă noțiuni de bază despre spectrul electromagnetic, tehnicile și tehnologiile folosite în astronomie.
  • 14-16 ani : Pământul și spațiul cosmic – resurse concepute pentru a ajuta profesorii care doresc să țină lecții de astronomie.

Alte resurse:

Sursa: unawe.org

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.