Tinerii artiști inspirați de știință pot expune lucrările lor la întâlnirea anulă a AAAS

11:46 am Proiecte, astronomie, evenimente

Copiii sunt invitați să participe la întâlnirea anuală al Asociației Americane pentru Dezvoltarea Științei (American Association for the Advancement of Science- AAAS), una dintre cele mai mari conferințe științifice din lume. Ei pot participa la o gamă variată de activități, de la educație până la artă.

Pe parcursul evenimentului Family Science Days, ce va avea loc pe 18 și 19 februarie 2012, copiii se vor întâlni cu oameni de știință, își vor lansa propriile lor rachete, vor învăța despre planetele extrasolare, dar și despre multe alte lucruri noi.

În plus, Institutul de Astrofizică NRC-Herzberg și Asociația Canadiană a Centrelor Științifice, în colaborare cu Science.gc.ca (site-ul guvernului canadian pentru știință și tehnologie) vor organiza Expoziția Națională de Artă și Știință. Pentru acestă expoziție, copiii din întreaga lume sunt rugați să ilustreze prin desene ce însemnă știința pentru ei, iar lucrările vor fi expuse într-o galerie virtuală.

Gala de deschidere a galeriei virtuale va avea loc în timpul întalnirii anuale a AAAS, iar din audiență vor face parte unii dintre cei mai cunoscuți oameni de știință la nivel mondial.

Data limită de depunere a lucrărilor este 1 februarie 2012, deci participanții trebuie să-și pună creativitatea la treabă. Pentru inspirație puteți viziona filmul de mai jos, ce conține unele dintre cele mai strălucite lucrări prezentate la expozițiile din anii precedenți.

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.